Wat is 2todrive?

2toDrive is een experiment waarbij de 17-jarige rijbewijsbezitter onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. 2toDrive maakt het mogelijk dat de jonge, beginnend bestuurder onder relatief veilige omstandigheden extra rijervaring op kan doen voordat hij of zij zelfstandig gaat rijden.

Wie komen voor 2toDrive in aanmerking?

Jongeren die op – of na de startdatum van het experiment 17 jaar worden. Voor diegenen die vóór de startdatum 17 jaar worden is er een door de overheid vastgestelde overgangsregeling. Zij kunnen niet meedoen aan 2toDrive, maar mogen wel starten met het nemen van praktijklessen. Ze mogen pas na hun 18e jaar praktijkexamen doen en hoeven niet met een coach te rijden.

Belangrijk voor de kandidaat:

Voordat de kandidaat begint met de rijopleiding moet hij of zij zich persoonlijk opgeven voor 2toDrive en een begeleiderspas aanvragen. Op de website 2toDrive.nl is een inschrijfformulier beschikbaar om te downloaden en te printen. Je rijschool kan je helpen met het inschrijven. Hou er rekening mee dat de aanvraag van de pas tijd kost, want de gegevens van de kandidaat en coaches moeten worden nagetrokken. Nadat je een aanvraag hebt ingediend duurt het 10 werkdagen voordat je een begeleiderspas thuisgestuurd krijgt.

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u op 2todrive.nl alle informatie lezen of bellen met de rijschool.

Wij zijn bereikbaar via info@vanvelzenles.nl of onder telefoonnummer 0622 445 324